PKN
Kerkje op de Heuvel te Heelsum
 
Nieuws van de diaconie Nieuws van de diaconie

Collecte Wycliffe

11 augustus: Alfabetisering Dagomba

In het kader van het SOW-proces zal er met enige regelmaat een gezamenlijk collectedoel gesteund worden.
11 augustus zal er gezamenlijk gecollecteerd worden voor het alfabetiseringsproject Dagomba van Wycliffe. Wycliffe Bijbelvertalers richt zich op het vertalen van de Bijbel in talen die vaak nog niet op schrift gesteld zijn. Wanneer zij de taal op schrift stellen, ontwikkelen zijn ook lesmateriaal in de lokale taal. Hierdoor is het voor de lokale bevolking mogelijk om te leren lezen en schrijven. 
De Dagomba uit Noord Ghana zijn grotendeels analfabeet. Door avondklassen in de dorpen leren hele families lezen en schrijven in de eigen taal. Ook gebruiken sommige basisscholen het Dagbani naast het Engels. Speciaal voor zakenvrouwen zijn er trainingen in budgetbeheer. Boeren leren de kostprijs berekenen van hun producten, zodat ze sterker op de markt staan. De levensomstandigheden van de Dagbani-lezers ziet er beter uit na verloop van tijd. De doorstroming naar het reguliere onderwijs zorgt ervoor dat de Dagbani sprekers meedoen aan de geschreven communicatie in Ghana.
Tijdens mijn verblijf in Ghana heb ik het effect gezien van de alfabetisering in Noord-Ghana. En de beperking op het moment dat mensen niet kunnen lezen en schrijven. Daarom bevelen wij deze collecte van harte bij u aan.
Mocht u meer informatie willen dan kunt u dit vinden op www.wycliffe.nl

Namens de gezamenlijke diaconieën,

Lianne de Buck

 

terug
 
 
 

kerkdienst vanuit de kerk aan de Kerkstraat te Renkum
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10.00 uur
zie: PG Renkum-Heelsummeer details

 
Kerkdiensten beluisteren
via de kerkomroep
 
Volg ons op Twitter

meer
 
Pastoraal Diaconaal Centrum "De Herberg" in Oosterbeek

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.