Kinderkerk

Praktisch
Kinderkerk is er gelijktijdig met de dienst in de kerk aan de Kerkstraat. Je kunt je kind(eren) vanaf 9.45 uur brengen, vervolgens naar huis of de kerk gaan en na de kerkdienst uw kind weer ophalen. Bij de buitendeur van de Spreng wordt uw kind opgevangen en na afloop kunt u uw kind daar ook weer ophalen.

Verschillende ouders hebben de kerkenraad benaderd met de vraag om een alternatief voor de kinderen tijdens de wekelijkse kerkdiensten, omdat zij aan het afhaken zijn. De kerkenraad heeft diverse alternatieven besproken waarbij de kinderen voorop staan en er is gekozen voor een tijdelijke ‘kinderkerk’.

Elkaar ontmoeten in het geloof is belangrijk voor iedereen, zeker voor de kinderen die in het dagelijks leven meestal vooral leeftijdsgenoten tegenkomen die ver van het geloof afstaan. Voor hen is het heel belangrijk en fijn om met kinderen te kunnen praten die begrijpen wat er gezegd wordt. Door alle maatregelen rondom het coronavirus is dit moeilijk geworden. Elke zondag mogen 30 mensen in de kerkdienst aanwezig zijn met als gevolg dat bijzonder weinig kinderen naar de kerk kunnen komen en zij elkaar niet meer ontmoeten. De verwachting is dat dit nog maanden gaat duren.

Zolang de coronamaatregelen gelden is er geen kindernevendienst tijdens de dienst aan de Kerkstraat.

1e Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00 uur