Nieuws van de diaconie Nieuws van de diaconie

Collecte Wycliffe

11 augustus: Alfabetisering Dagomba

In het kader van het SOW-proces zal er met enige regelmaat een gezamenlijk collectedoel gesteund worden.
11 augustus zal er gezamenlijk gecollecteerd worden voor het alfabetiseringsproject Dagomba van Wycliffe. Wycliffe Bijbelvertalers richt zich op het vertalen van de Bijbel in talen die vaak nog niet op schrift gesteld zijn. Wanneer zij de taal op schrift stellen, ontwikkelen zijn ook lesmateriaal in de lokale taal. Hierdoor is het voor de lokale bevolking mogelijk om te leren lezen en schrijven.
De Dagomba uit Noord Ghana zijn grotendeels analfabeet. Door avondklassen in de dorpen leren hele families lezen en schrijven in de eigen taal. Ook gebruiken sommige basisscholen het Dagbani naast het Engels. Speciaal voor zakenvrouwen zijn er trainingen in budgetbeheer. Boeren leren de kostprijs berekenen van hun producten, zodat ze sterker op de markt staan. De levensomstandigheden van de Dagbani-lezers ziet er beter uit na verloop van tijd. De doorstroming naar het reguliere onderwijs zorgt ervoor dat de Dagbani sprekers meedoen aan de geschreven communicatie in Ghana.
Tijdens mijn verblijf in Ghana heb ik het effect gezien van de alfabetisering in Noord-Ghana. En de beperking op het moment dat mensen niet kunnen lezen en schrijven. Daarom bevelen wij deze collecte van harte bij u aan.
Mocht u meer informatie willen dan kunt u dit vinden op www.wycliffe.nl

Namens de gezamenlijke diaconieën,

Lianne de Buck

GEEN DIENST - zie kerkgebouw Utrechtseweg 93, Renkum
datum en tijdstip 08-12-2019 om 10.00 uur
2e Advent
koffiedrinken na afloop in De Sprengmeer details

Zingen op de Berg - Adventszangdienst m.m.v. Eben Haëzer Rhenen o.l.v. Jannie Wichards
datum en tijdstip 08-12-2019 om 18.30 uur

doopdienst
datum en tijdstip 15-12-2019 om 10.00 uur
3e Advent
kindernevendienst groep I en II

GEEN DIENST - zie kerkgebouw Kerkstraat 7, Renkum
datum en tijdstip 22-12-2019 om 10.00 uur
3e Advent
na afloop koffiedrinken in Overweidemeer details

Volkskerstzang
datum en tijdstip 22-12-2019 om 19.00 uur
Op zondagavond 22 december is er de traditionele Volkskerstzang in de St. Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom om te luisteren, te zingen en elkaar te ontmoeten.

Het is een mooie traditie: De Volkskerstzang in de St. Josephkerk.

Eerder werd dit evenement door de gezamenlijke kerken van Renkum en Heelsum georganiseerd, sinds vorig jaar is de organisatie in handen van Initiatiefgroep Volkskerstzang Renkum/Heelsum. Hoewel er geen zondagsvieringen meer gehouden worden, is het kerkgebouw nog steeds in gebruik in goed overleg met sociaal ondernemer
Jeroen van Slooten.

De Heelsums Harmonie verzorgt de muziek o.l.v. Christian Ansink. De zang wordt verzorgd door het Heelsums Gelegenheidskoor onder leiding van Simon de Jong van T2muziek. Daarnaast is er volop gelegenheid om samen te zingen.
Er is ook ruimte voor het gesproken woord: het kerstevangelie wordt verteld en voor de kinderen is er weer een bijzonder verhaal.
Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk en iets lekkers.

Iedereen is van harte uitgenodigd op zondag 22 december om 19.00 uur aan de Kamperdijklaan in Heelsum. De toegang is gratis. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Het belooft weer een mooie avond te worden.