WELKOM WELKOM
Snuffelmarkten voorjaar 2020:  10.00 - 15.00 uur
------------------------------------------------------------------------------
Ga naar de pagina ACTIVITEITEN / STEEN-VOOR-STEEN voor meer informatie.

------------------------------------------------------------------------------

Onze gemeente

De Hervormde gemeente Heelsum-Kievitsdel maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
Onze kerk staat in de wijde omgeving beter bekend als 'het kerkje op de heuvel' en is te vinden aan de Koninginnelaan 24 in Heelsum.
Iedere zondag is er in principe om 10.00 uur een dienst in de kerk.
In het kader van verdere samenwerking met de Hervormde gemeente van Renkum en de Gereformeerde gemeente Renkum-Heelsum is er bij toerbeurt op de 1e zondag van de maand een kennismakingsdienst in één van de drie kerken.
In de maanden september t/m april wordt op de 2e zondag van de maand een zangdienst georganiseerd. Deze vangt aan om 18.30 uur en 10 minuten vóór aanvang is er samenzang en koorzang.
Raadpleeg voor nadere informatie het onderdeel Kerkdiensten.
Onze kerk wordt veel gebruikt als trouwlocatie of bij uitvaarten, waarbij tevens gebruik gemaakt kan worden van gebouw "Rehoboth" voor receptie en/of feest en condoleances. Informatie hierover is te verkrijgen bij de koster.
In 2017 bestond het kerkgebouw 500 jaar hetgeen samenviel met 500 jaar reformatie. In de Luther-maand oktober werden omtrent dit feit allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een expositie van de ontstaansgeschiedenis van onze gemeente. Informatie hieromtrent is eveneens te verkrijgen bij de koster.

Predikant:
ds. W.J.J. Koelewijn, telefoon (0317) 312777

Koster:
Dhr. R. Jansen, telefoon (0317) 313464

doopdienst
datum en tijdstip 15-12-2019 om 10.00 uur
3e Advent
kindernevendienst groep I en II

GEEN DIENST - zie kerkgebouw Kerkstraat 7, Renkum
datum en tijdstip 22-12-2019 om 10.00 uur
3e Advent
na afloop koffiedrinken in Overweidemeer details

Volkskerstzang
datum en tijdstip 22-12-2019 om 19.00 uur
Op zondagavond 22 december is er de traditionele Volkskerstzang in de St. Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom om te luisteren, te zingen en elkaar te ontmoeten.

Het is een mooie traditie: De Volkskerstzang in de St. Josephkerk.

Eerder werd dit evenement door de gezamenlijke kerken van Renkum en Heelsum georganiseerd, sinds vorig jaar is de organisatie in handen van Initiatiefgroep Volkskerstzang Renkum/Heelsum. Hoewel er geen zondagsvieringen meer gehouden worden, is het kerkgebouw nog steeds in gebruik in goed overleg met sociaal ondernemer
Jeroen van Slooten.

De Heelsums Harmonie verzorgt de muziek o.l.v. Christian Ansink. De zang wordt verzorgd door het Heelsums Gelegenheidskoor onder leiding van Simon de Jong van T2muziek. Daarnaast is er volop gelegenheid om samen te zingen.
Er is ook ruimte voor het gesproken woord: het kerstevangelie wordt verteld en voor de kinderen is er weer een bijzonder verhaal.
Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk en iets lekkers.

Iedereen is van harte uitgenodigd op zondag 22 december om 19.00 uur aan de Kamperdijklaan in Heelsum. De toegang is gratis. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Het belooft weer een mooie avond te worden.

GEEN DIENST zie kerkgebouw Kerkstraat 7, Renkum
datum en tijdstip 24-12-2019 om 21.30 uur
kerstnachtdienst
m.m.v. Neva Ensemble St. Petersburg