Basiscatechese

Verbindend
Basiscatechese

Op 12 maart gaan we, net als vorig jaar, weer van start met basiscatechisatie voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar, wij willen jou daar voor uitnodigen.

Op het rooster – hieronder – staan de onderwerpen, wie de catechese geven, data, tijden, enzovoort. Als je nog niet weet wat  basiscatechisatie is, of je wilt gewoon meer weten bel dan met één van de leiding.

Je leeftijd op  1 maart 2012 bepaalt de groep waar je bij hoort.

We hopen je te zien op de basiscatechese
en er samen met jullie fijne en gezellige uurtjes van te maken.

Doe je mee?!

Groep 1: de 8 en 9 jarigen onder leiding van Lianne de Buck (tel.: 06-13191433) en Lida Stunnenberg (tel.: 0317-317030).

Groep 2: de 10 en 11 jarigen onder leiding van Elly Vergunst (tel.: 026-4722054)

Datum Onderwerp groep 1 Onderwerp groep 2
12 maart Muziek in de kerk /wat zingen we? Bidden? Hoe, wat, waarom?
19 maart Bidden, het "Onze Vader" Gebeden tijdens de kerkdienst
26 maart Symbolen in de kerk Het “Onze Vader”
2 april Feesten in de kerk De Zegenbede

GEEN DIENST - zie kerkgebouw Utrechtseweg 93, Renkum
datum en tijdstip 08-12-2019 om 10.00 uur
2e Advent
koffiedrinken na afloop in De Sprengmeer details

Zingen op de Berg - Adventszangdienst m.m.v. Eben Haëzer Rhenen o.l.v. Jannie Wichards
datum en tijdstip 08-12-2019 om 18.30 uur

doopdienst
datum en tijdstip 15-12-2019 om 10.00 uur
3e Advent
kindernevendienst groep I en II

GEEN DIENST - zie kerkgebouw Kerkstraat 7, Renkum
datum en tijdstip 22-12-2019 om 10.00 uur
3e Advent
na afloop koffiedrinken in Overweidemeer details

Volkskerstzang
datum en tijdstip 22-12-2019 om 19.00 uur
Op zondagavond 22 december is er de traditionele Volkskerstzang in de St. Josephkerk in Heelsum. Iedereen is van harte welkom om te luisteren, te zingen en elkaar te ontmoeten.

Het is een mooie traditie: De Volkskerstzang in de St. Josephkerk.

Eerder werd dit evenement door de gezamenlijke kerken van Renkum en Heelsum georganiseerd, sinds vorig jaar is de organisatie in handen van Initiatiefgroep Volkskerstzang Renkum/Heelsum. Hoewel er geen zondagsvieringen meer gehouden worden, is het kerkgebouw nog steeds in gebruik in goed overleg met sociaal ondernemer
Jeroen van Slooten.

De Heelsums Harmonie verzorgt de muziek o.l.v. Christian Ansink. De zang wordt verzorgd door het Heelsums Gelegenheidskoor onder leiding van Simon de Jong van T2muziek. Daarnaast is er volop gelegenheid om samen te zingen.
Er is ook ruimte voor het gesproken woord: het kerstevangelie wordt verteld en voor de kinderen is er weer een bijzonder verhaal.
Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk en iets lekkers.

Iedereen is van harte uitgenodigd op zondag 22 december om 19.00 uur aan de Kamperdijklaan in Heelsum. De toegang is gratis. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Het belooft weer een mooie avond te worden.