Voordracht nieuwe predikant Voordracht nieuwe predikant
De drie kerkenraden hebben unaniem de voordracht van de beroepingscommissie overgenomen en zijn verheugd dat zij ds. Joke Quik-Verweij uit Brummen mogen voorstellen als nieuwe predikant. Samen met ds. Wouter Koelewijn zal zij het voorgangerschap binnen de Protestantse gemeente te Renkum-Heelsum vorm en inhoud gaan geven én samen met de gemeenteleden, als het aan haar ligt. "Want alleen samen kunnen we gemeente zijn", citeert zij Paulus uit 1 Korinthe 12 vers 12, in een brief, waarin zij zich nader voorstelt aan onze gemeenten. De planning is dat ds. Quik start in februari 2021, nadat de gemeenteleden zijn gehoord en zij het beroep officieel heeft aanvaard.

De kerkenraden zijn dankbaar dat het beroepingswerk, dat in een periode van ruim 21 maanden, uiterst zorgvuldig en in goede harmonie is verlopen, heeft geleid tot de voordracht van ds. Quik. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ds. Quik de juiste predikant op de juiste plaats is en dat zij een waardevolle aanwinst zal zijn voor onze gemeenten.
In plaats van een gemeentevergadering, waarin de verkiezing van de predikant plaatsvindt, is in deze tijd met beperkingen door het coronavirus, gekozen voor een schriftelijke stemming.
De vacature is formeel voor de Hervormde Gemeente Heelsum-Kievitsdel en de Gereformeerde Kerk te Renkum en Heelsum, die beiden stemrecht hebben. Vanaf 1 januari 2021 vormen zij één gemeente samen met de Hervormde Gemeente Renkum. Wij geven alle gemeenteleden de gelegenheid hun stem uit te brengen. De stem van de Hervormde Gemeente Renkum is uitsluitend adviserend.

Ds. Quik is al een bekende in onze gemeenten. Zij is sinds 1 oktober 2019 werkzaam als ondersteuner in het pastoraat en het kringwerk en is voorgegaan in een aantal (YouTube) kerkdiensten.

kerkdienst vanuit de kerk aan de Kerkstraat te Renkum
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10.00 uur