Stichting Kerkje op de Heuvel te Heelsum

Approbatie nieuwe predikant verleend Approbatie nieuwe predikant verleend
De drie kerkenraden hebben unaniem de voordracht van de beroepingscommissie overgenomen en zijn verheugd dat zij ds. Joke Quik-Verweij uit Brummen mogen voorstellen als nieuwe predikant. Samen met ds. Wouter Koelewijn zal zij het voorgangerschap binnen de Protestantse gemeente te Renkum-Heelsum vorm en inhoud gaan geven én samen met de gemeenteleden, als het aan haar ligt. "Want alleen samen kunnen we gemeente zijn", citeert zij Paulus uit 1 Korinthe 12 vers 12, in een brief, waarin zij zich nader voorstelt aan onze gemeenten. Inmiddels zijn de gemeenteleden gehoord en heeft zij officieel het beroep aanvaard en is door de classis approbatie verleend. In de dienst van zondag 4 maart zal zij officieel worden bevestigd en zal zij daarna haar werkzaamheden aanvangen.

De kerkenraden zijn dankbaar dat het beroepingswerk, dat in een periode van ruim 21 maanden, uiterst zorgvuldig en in goede harmonie is verlopen, heeft geleid tot het beroepen van ds. Quik. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ds. Quik de juiste predikant op de juiste plaats is en dat zij een waardevolle aanwinst zal zijn voor onze gemeenten.
In plaats van een gemeentevergadering, waarin de verkiezing van de predikant plaatsvindt, is in deze tijd met beperkingen door het coronavirus, gekozen voor een schriftelijke stemming.
De vacature was formeel voor de Hervormde Gemeente Heelsum-Kievitsdel en de Gereformeerde Kerk te Renkum en Heelsum, die beiden stemrecht hebben. Vanaf 1 januari 2021 vormen wij één gemeente samen met de Hervormde Gemeente Renkum. Alle gemeenteleden hebben de gelegenheid gekregen hun stem uit te brengen. De stem van de Hervormde Gemeente Renkum is uitsluitend adviserend.

Ds. Quik is al een bekende in onze gemeenten. Zij is sinds 1 oktober 2019 werkzaam als ondersteuner in het pastoraat en het kringwerk en is voorgegaan in een aantal (YouTube) kerkdiensten.

kerkdienst vanuit de kerk aan de Kerkstraat te Renkum
datum en tijdstip 26-09-2021 om 10.00 uur